24 uur per dag
7 dagen in de week
bereikbaar
0314 - 765 001

Gevoelens van ontreddering, ongeloof, liefde, boosheid en berusting wisselen elkaar af, maar zijn er wel woorden om het verdriet te beschrijven dat een ouder voelt als zijn of haar kind deze wereld heeft moeten verlaten?

Warm en waardig afscheid op maat voor overleden kindjes.
Het overlijden van een kind tijdens of na een zwangerschap is het ergste dat een ouder kan overkomen. Voor deze kinderen was er tot een paar jaar geleden bijna niets geregeld; geen kleding en geen modern uitvaartmandje of uitvaartkistje. Gelukkig is dit anno 2016 niet meer het geval en hebben ouders in deze moeilijke periode de warmte en de mogelijkheid om op een mooie manier afscheid te nemen van hun kindje.

Liefdevol
Veel meer dan vroeger krijgen de ouders nu de gelegenheid om afscheid te nemen van hun kindje. Zo kan het kleintje desgewenst bij de ouders thuis blijven, wij verzorgen de koeling. Tevens kunnen ze hun kindje aankleden in passende kleding en het liefdevol in een mandje of kistje leggen. Voor baby’s die al tijdens de zwangerschap sterven, zijn bijvoorbeeld speciale badstoffen mandjes, waarin de ouders hun kindje nog bij zich kunnen houden, het kunnen koesteren. De kleding en rompertjes zijn er al voor kindjes vanaf ongeveer 24 weken zwangerschap. Alle kleding is voorzien van klittenband aan de achterzijde om het aantrekken te vergemakkelijken

Op maat
Wij verzorgen het afscheid van uw kindje zoals u dat wenst. Daarbij mogen wij de mooie producten van Amelius gebruiken. Zij kiezen zoveel mogelijk voor natuurlijke materialen met een zachte uitstraling, maar wel dusdanig dat het een moderne uitstraling heeft. Speciaal met absorberend materiaal in bijvoorbeeld matrassen en wikkeldoeken. Ook bestaat de mogelijkheid om een mandje of kistje te laten maken met de stof uit de babykamer.


Belangrijk is het dat u als ouder de tijd neemt om bij uw kind te zijn.
Wij ondersteunen u bij wat u eigenlijk niet wilt; afscheid nemen. Een afscheid dat door zijn vorm, inhoud en warmte, kracht moet geven voor de toekomst.